Thursday, February 19, 2009

လူပ်င္း ဟင္းခ်က္နည္း

အခုတေလာ အခ်ိန္ အေတာ္ ဆင္းရဲေနတယ္။ သြားစရာ လာစရာေတြ မ်ားေနတာကိုး။ ဒီၾကားထဲ အလုပ္ကေန အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ ညစာကို ခ်က္လိုက္ေသးတယ္။ ေဖေဖက ညစာကို လူစံုေအာင္ ေစာင့္ၿပီးမွ တ၀ိုင္းတည္း စုစားတတ္လို႔ေလ။

အရင္ကေတာ့ အလုပ္ အျပန္ ဟို၀င္ဒီထြက္ ... အိမ္နားေရာက္မွ ထမင္းဆိုင္က ေဖါ့ဗူးေလးနဲ႔၀ယ္ ... အိမ္ေရာက္ ... TV ေရွ့ ထိုင္စား လိုက္တာပဲ။

ခုေတာ့ အဲဒီလို လုပ္လို႔ မျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ရံုးဆင္းတာနဲ႔ အိမ္တန္းျပန္ ... အျမန္ ဟင္းခ်က္ ... စုစားနဲ႔ ... ခုမွ အိမ္နဲ႔ တူေတာ့တယ္။

ခ်က္ခ်ိန္ သိပ္မရွိေတာ့ ခပ္ျမန္ျမန္နဲ႔ အလြယ္ခ်က္လို႔ ရမဲ႔ ဟင္းေတြပဲေပါ့။ ဒီအထဲမွာ ၀က္သားနီခ်က္ကေတာ့ အလြယ္ဆံုး။ အလြယ္ ဟင္းခ်က္နည္း တစ္ခု စမ္းသပ္ ေအာင္ျမင္သြားၿပီ ဆိုပါေတာ့။


ကိုယ္တိုင္စားၾကည့္ ... ေကာင္းၿပီဆိုမွ စိတ္ခ် လက္ခ် ဓာတ္ပံု ရိုက္လိုက္တယ္။ ဘ၀တူေတြကိုလည္း ဟင္းခ်က္နည္း မွ်ခ်င္လို႔။



၀က္သားကို ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီ တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ထား လိုက္တယ္။ အိုးထဲမွာ ေရဆူေအာင္တည္၊ ထုထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္၊ အိုးအဖံုးကို မပိတ္ဘူး။ ေတာက္ေလွ်ာက္ ဖြင့္ထားတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲနဲႏြမ္းလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ဂ်င္းကိုထည့္၊ ခဏ အၾကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္၊ ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ နဲနဲ က်က္သြားတဲ့ အထိေစာင့္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ၀က္သားကို ထည့္၊ အဖံုးဖြင့္လွ်က္ပဲထား၊ ငါးမိနစ္ေလာက္ ၾကာရင္ အဖံုးပိတ္ မီးေလွ်ာ့ထားလို႔ ရၿပီ။

ဟင္းခ်က္တဲ့ အိုးက ေျမအိုးကို စဥ့္ရည္ သုတ္ထားတာ ဆိုေတာ့ ေရရွိေနရင္ မကပ္ဘူး။ အနားမွာထိုင္ ေစာင့္ၾကည့္ေနစရာ မလိုဘူးေပါ့။ အဲဒီ အခ်ိန္မွာ TV ၾကည့္လို႔ရတယ္။ ဖုန္းေျပာလို႔ ရတယ္။ သတိနဲ႔ ဘေလာ့ ၀င္လည္လို႔ေတာင္ ရေသးတယ္။ သတိလြတ္သြားရင္ေတာ့ တူးကုန္မွာေနာ ...။

၀က္သားႏူးခါနီးမွာ အားလူးေလးေတြ စိတ္၊ ဆားနယ္၊ အိုးထဲ ထည့္၊ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ေရကုန္ ... ဆီျပန္ေအာင္ တည္ၿပီးတဲ့ အခါ ... ေသေသခ်ာခ်ာ ဆီသတ္ ခ်က္ထားတာနဲ႔ အရသာနဲ႔ အတူတူပဲ။

ကိုယ့္ဖာသာ အားေပးရေသးတယ္။ ဘာမွ မစဥ္းစားနဲ႔ အ၀စားပါေပါ့ေနာ္။ ၀ိတ္ခ်ဘို႔က ေနာက္အစီစဥ္ ...။



ပန္းခရမ္းျပာ

18 comments:

  1. မခ်ဳိ ေက်းဇူးပဲ ခ်က္ၾကည့္ဦိးမယ္။ မခ်ဳိက ကုသိုလ္ေကာင္းတယ္ေနာ္ ေဖေဖ့ကို ေလာေလာဆယ္မွာ အနီးကပ္ ျပဳစုရတာ။

    ReplyDelete
  2. ေကာင္းမဲ႕႔ပံဳဘဲ။ ဒါကေတာ႕ၿဖစ္နုိင္တယ္။ နီးစပ္တယ္။ အရင္ဆံဳး ထပ္ဝယ္ရမဲ႕စာရငး္ကုိ ၿပဴစုသြားရမယ္။ ၿပီးမွ တစ္ေခါက္လာၿပိးစာရင္းမွတ္သြားဦးမယ။္ မဟုတ္ရင္ ပုဇြန္ေၿကာ္ၿကီးဘဲၿဖစ္ေနတယ။္

    ReplyDelete
  3. အေရာင္ကလည္းလွတယ္
    အန႔ံကလည္းေမြးတယ္ (စိတ္ကူး)
    ပန္းကန္ကုိလွ်ံေနေအာင္ခ်က္တယ္ (ပုိရင္ယူမယ္)
    စားခ်င္စဖြယ္ေလးပါ။

    ReplyDelete
  4. အေဖလာတုန္း လက္စြမ္းျပတီးလံုးမ်ား ျပေနတာေပါ႔ေလ သာဓုပါဗ်ာ.... ဟင္းခ်က္ေကာင္းေတာ႔ လမ္းႀကံဳမွ ရီရႊန္းအထိ လာလည္စားဦးမယ္။ တေလာက ဗမာသတ္ခံထိတဲ႔ ဘူးကစ္ ဆန္တိုစာနဲ႔ နီးလား မေရာက္တာၾကာၿပီ ဆိုေတာ႔ နာမည္ေတြ ရပ္ကြက္ေတြ ေမ႔ေနလို႔၊ သတိလဲ ထားဦးေနာ္ စလံုးလဲ လူစံုလာေတာ႔ စရိုက္ေတ ြစံုလာတယ္ ညီမေလးေရ။

    ReplyDelete
  5. စားႏိုုင္တာ၊အလွတပါးတဲ့၊စားသာစားပါ။/But...........

    ReplyDelete
  6. အဲ တယ္ဟုတ္ပါလား ၾကည့္ရတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမဲ့ပုံပဲ။

    ReplyDelete
  7. ေတာ္လိုက္တာဗ်ာ ၊၊

    ReplyDelete
  8. ဝက္+ အာ...........ေပါ့

    ReplyDelete
  9. လူပ်င္းဟင္းခ်က္နည္းမို့ေတာ္ေတာ့တယ္။
    ဟင္းပန္ကန္ကလွျပီးစားခ်င္စရာၾကီး။း)
    ျမဴးသွ်ရီ

    ReplyDelete
  10. မွတ္သြားတယ္ မခ်ိဳေရ...ျပန္ခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္..မခ်ိဳေျပာတဲ႔ လူပ်င္းဟင္းခ်က္နည္း (၀ါ) လြယ္ေကာင္းခ်က္နည္းေတြ မ်ားမ်ားတင္ပါ..ဟဲဟဲ..

    ReplyDelete
  11. ရွင္ရဲထြတ္ … ေက်းဇူးတင္ရင္ ဟင္းတစ္ခြက္ ပို႔လိုက္ပါ။
    (ဆရာစားခ်န္ လိုက္တာ ... အဟိ)

    မမKOM ... နီးစပ္ရမယ္ေလ။ ရင္တြင္းျဖစ္ .အဲ ... လက္တြင္းျဖစ္ေတြ။
    စာရင္း အတိုင္းစံု ၿပီလား။ ခ်က္ၿပီးရင္ ပံုေလးတင္ပါဦး။

    Welcome ကို၀င္းေဇာ္ ... ကြန္မန္႔က ကဗ်ာေလး တစ္ပုဒ္ လိုပဲ။
    ကိုယ့္ပို႔စ္အေၾကာင္း ကဗ်ာဆိုေတာ့လည္း ပိုဖတ္လို႔ေကာင္း ... အဟဲ ...

    ဒူကဘာ … လာစားမယ္ဆိုလို႔ ၀မ္းသာလိုက္တာ။ စိတ္ခ် လက္ရာေကာင္းနဲ႔ ႀကံဳေစရမယ္။
    ဒါေပမဲ့ BYOB ေနာ္ .. Bring your own bottle … ဟားဟား ...
    ဘူးဂစ္ဆန္တိုစာ ကေတာ့ စကၤာပူမွာ မဟုတ္ဘူး။ ဂ်ိဳဟိုးမွာလို႔ ထင္တာပဲ။ သတိေပးတာ ေက်းဇူးေနာ ...။

    weik.zar … စားႏိုင္တာ အလွ တပါးတဲ့လား။
    အလွဘုရင္မျဖစ္ခ်င္ရင္ မ်ားမ်ားစားရမယ္ေပါ့။

    ပုံရိပ္ … မီးဖိုထဲမွာ ေဒါင့္စံုက ရိုက္ၿပီး အေကာင္းဆံုးပံု ေရြးတင္လိုက္တာေလ။
    အိမ္သားေတြ အားလံုးကေတာ့ မ်က္ေစ့ေနာက္ေနၿပီ။

    Republic ကိုလစ္ ... မနက္ျဖန္ ထပ္ခ်က္ဦးမွာ။ (ေတာ္ပါတယ္ ဆိုမွေနာ္)

    sin dan lar … ၀က္ + အာ +++ (+) ေတြ အမ်ားႀကီး ပါေသးတယ္။ စကၤာပူက စားေသာက္ဆိုင္ေတြလိုေပါ့။

    ျမဴးသွ်ရီ … ဟင္းပန္းကန္ေလး ပို႔ေပးခ်င္တယ္။ ဘယ္ကိုလိုက္ရမွာလဲ။

    tg.nwai …. ခ်က္ၿပီးလို႔ ထပ္ေကာင္းေအာင္ မြမ္းမံရင္လည္း လက္တို႔ ဦးေနာ္။
    ေနာက္ပို႔စ္ေတြမွာ မသိဂႋ ေပးတဲ့ နာမည္ လြယ္ေကာင္း ခ်က္နည္းလို႔ေတာင္ ေခါင္းစဥ္ တပ္ခ်င္လာၿပီ။

    ReplyDelete
  12. ပံုၾကည့္တာနဲ႔ သေရယိုတယ္ အမခ်ဳိေရ... :)

    ReplyDelete
  13. 8 Feb 10, 20:42
    Shine: အဲဒါေလး ေက်းဇူးျပဳပီးေတာ႕ မခ်ိဳ အားတဲ႕အခ်ိန္ေလးမွာ ျပန္ ေျပာျပေပးေစခ်င္ပါတယ္ ခင္ဗ်ာ ေလးစားအားေပးလ်က္ပါ Shine

    8 Feb 10, 20:41
    Shine: ၾကက္သြန္နီ ထည္႕ပီးေနာက္ပိုင္း နားမလည္သလိုျဖစ္သြားလို႕ အေစာပိုင္းက ေျပာတဲ႕ ေရထည္႕ပီးတည္ထားတဲ႕ အိုးထဲကိုပဲ ဆီထပ္ထည္႔ပီး ဆီသပ္ ေနာက္ေတာ႕ ၀က္သားထည္႕ရမွာကို ေျပာတာလားဗ်ာ
    8 Feb 10, 20:40
    Shine: မမခ်ိဳ ခင္ဗ်ာ လူပ်င္းဟင္းခ်က္နည္း မွာ မရွင္းတာေလးတခု ေမးပါရေစလား

    **********************************


    Cbox မွာ ေမးသြားတဲ့ Shine ကို ဒီမွာပဲ ေျဖေပးလိုက္ပါ့မယ္။
    ေရပမာဏ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမယ္ ဆိုတာ မေရးမိလိုက္ဘူး။ ဝက္သားျမဳပ္ရံုေလာက္ ရွိႏိႈင္မဲ့ ေရကို အရင္ဦးဆံုး အိုးထဲထည့္ပါတယ္။ ေရပြက္ပြက္ ဆူေနတဲ့ အထဲကို တခုၿပီး တခု ေရးထားတဲ့ အစီစဥ္ အတိုင္းထည့္တာပါ။ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ၿပီးေတာ့ ဆီထည့္တာေတြကလဲ ဆူေနတဲ့ ေရထဲမွာပါပဲ။ ေရလဲခမ္း၊ ဝက္သားလည္းႏူး၊ ဆီလည္းျပန္ …. တခါတည္း ဟင္းအက်က္ပါပဲ။ နည္းနည္း ေမႊေပးဘို႔ေတာ့ လိုတာေပါ့။ သီးသန္႔ ဆီမသတ္ပါဘူး။
    ေက်းဇူးပါတယ္။

    မခ်ိဳ

    ReplyDelete
  14. ေက်းဇူး အထူးတင္ပါတယ္ အစ္မခ်ိဳ
    မအားတဲ႕ၾကားက ရတဲ႕အခ်ိန္ကိုမနား
    အပတ္တကုတ္ ေရးသားရင္းနဲ႕ ၾကိဳးစား
    မွ်ေ၀မႈေလးေတြကို ေလးစားစြာျဖင္႕
    အားေပး ရင္း ခံစား လ်က္ပါ ... ။
    ရွိဳင္း

    ReplyDelete
  15. ၀ိတ္ခ်ဘို႔က ေနာက္အစီစဥ္ ...။

    ReplyDelete
  16. တားနဲ့ ေတာ့အဆင္ေၿပတယ္.....ၿမန္လည္းၿမန္...ေကာင္းလဲေကာင္း..ဟဟဟ ရွလြတ္...တေ၇ေတာင္က်လာၿပီ

    ReplyDelete
  17. မမေရ...အခုမွလညၾကညြ့ဖူးတာ..ေတာ္ေတာိမိုက္တာပဲ...

    ReplyDelete
  18. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္မမ

    ReplyDelete